Faces är den engelska titeln på en uppsättning där fragment av noveller av Yasunari Kawabata ställs samman. Kawabata skrev dem då och då under mycket lång tid och kallade dem själv ”handflate-berättelser”. Skådespelarna är avgångsklassen från den statliga utbildningen vid nationalscenen och den allt igenom kompetenta Royal District Theatre. Regissören, Data Tavadze, som också regisserade Trojanskorna som gästspelade i Sverige, har ett särskilt öga för scenisk estetik som en sammanhållen bild.

Den vackert skamfilade teaterlokalen, en gång i tiden kyrka till en skola, har kanske inspirerats av Peter Brooks Bouffes du Nord i Paris. Den flagande målningens skönhet omsluter ett dussin mycket unga aktörer, som en och en och sammanhållet som kollektiv berättar tematiskt om ”kärlek, död och hopp” i ett säreget flöde som tar tag som bildberättelse.

Att det sedan är ett fiffigt låter en avgångsklass alla medlemmar få var sin möjlighet att forma en bild, en bit och en bubbla i en helhet. Vackert och lätt för en känslig handflata.